Wie is Bobs?

Dit avontuur begon voor mij  met een verwaarloosde appelboomgaard van de overburen. We maakten hier appelsap en cider. Ik genoot van dat lekker (appel)zuurtje, maar ik wilde geen alcohol en ik wilde meer variatie in smaak. Wat ik zocht en vond was kombucha, een eeuwenoud drankje met duizenden jaren geschiedenis. Een ideaal drankje om te experimenteren, steeds weer nieuwe smaken te creëren. Dat is wat we doen.

De basis is nog steeds het zuurtje, alleen dan van gefermenteerde thee. Als je thee zoet en fermenteert, ontstaan in het brouwproces op geheel natuurlijke wijze dezelfde appelzuren. De variatie met thee en kombucha is eindeloos, er is zoveel te ontdekken. De zoektocht naar nieuwe smaken is nog maar net begonnen.

Nu ik zelf veel kombucha drink, weet ik dat er nog een reden is waarom Bobs een plek verdient in ieders ijskast; kombucha geeft natuurlijke energie! Als ik een flinke autorit voor de boeg hebt, ligt er een fles Bobs Kombucha Original naast mij en neem ik af en toe een slok; het zuurtje houdt mij scherp en fris. Ik voel hoe mijn maag de goede feedback aan mijn hersenen geeft. Dus niet alleen prettig fris, maar ook voeding die een boost geeft.

En dus brouwen wij Bobs kombucha op een natuurlijke manier, met gebruik van een scoby. We nemen de tijd voor ons brouwproces, zeker 3 weken per brouwsel – dat verhoogt de intensiteit. Ons doel? Om pure, lekkere én bijzondere kombucha’s te maken. Dat zijn kombucha’s waar u enthousiast van wordt

Alle ingrediënten van onze kombucha zijn biologisch (SKAL gecertificeerd) of zijn lokaal – bij ons in de buurt – geproduceerd. We willen van onze toeleveranciers precies weten waar de producten vandaan komen en zeken weten dat de boeren een eerlijke prijs krijgen. In mijn blogs schrijf ik daar regelmatig over.

Onze kombucha wordt op natuurlijke wijze gebrouwen met gebruik van een scoby. In het brouwproces ontstaat ethanol die wordt omgezet in diverse zuren. Daar ontleent de kombucha zijn smaak aan. Er blijven wel restjes alcohol over, minder dan 0,5%. De overheid beschouwt kombucha daarom als frisdrank.

Bestel onze kombucha vandaag voor 12 uur en je krijgt hem de volgende dag kombucha thuis bezorgd. We brouwen in kleine batches dus de kombucha is altijd vers en prettig fris. In onze shop bieden we ook voordelige abonnementen aan.

Probeer het zelf