Kombucha en cocktails

Kombucha neemt de smaak aan van hetgeen waarmee je mixt én voegt een complexiteit toe die je het grootste genot bezorgt.

Combineer de heerlijkheden van kombucha

Hoewel kombucha zelf vrijwel geen alcohol bevat (<0,5%) en het dus onmogelijk is van kombucha alleen een roes te krijgen, is een kombucha-cocktails een ander verhaal; ze zijn een geweldige manier om de heerlijkheden van kombucha te combineren met een beetje alcohol voor extra ontspanning. En velen vinden dat deze kombucha’s met een tik hun behoefte aan ‘iets sterkers’ compleet doet verdwijnen, juist door de complexiteit van de kombucha-smaak.

Maak een feestje van je glas alcohol

De betekenis van een glas alcohol is sociaal, maar ook cultureel, historisch en evolutionair: een of twee glazen alcohol heeft een positief effect op onze inter-menselijke vaardigheden. Matig en sociaal drinken is een manier om te ontspannen en om nieuwe vrienden te maken. Wij stellen voor dat je van dat ene glas alcohol echt een feestje maakt; een cocktail dus. Omdat kombucha de smaak aanneemt van datgeen waar je kombucha mee mixt, kent de veelzijdigheid van kombucha geen grenzen. Kombucha als cocktail zorgt voor een complexe smaak die je het grootste genot bezorgen.

Bescherming tegen de kater

Nog een voordeel van kombucha in combinatie met alcohol; het is als het ware een ingebouwde bescherming tegen ‘de kater’, dankzij de B vitamines en de glucuronzuur in kombucha; die helpen je lever, waar de alcohol wordt afgebroken, om van de giftige moleculen af te komen.

Stiekem toch geen alcohol

Wil je toch liever geen alcohol, maar wel gezellig erbij horen? We weten uit onderzoek dat mensen graag hetzelfde drinken. Als de één iets te drinken neemt, is de ander geneigd hetzelfde te drinken. Gelukkig geldt dat ook voor kombucha.

,,Ik neem een kombucha, wat neem jij?” 

De kans is groot dat de ander ook een kombucha bestelt. En anders imiteer jij je vrienden  door uit hetzelfde glas te drinken, maar dan gevuld met alcoholvrije drank. Dit is de perfecte truc! Een kombucha in een mooi glas, maakt het makkelijk om lekker geen alcohol te drinken en toch gezellig mee te doen!