Onze thee uit India: de Korakundah thee-estate

Korakundah; dé standaard in biologisch en fair trade thee productie.

De thee die we gebruiken voor BOBS Kombucha is afkomstig van de Korakundah thee-estate in Tamil Nadu, met de hoogste theetuinen in Zuid-India (op 2400 meter boven zeeniveau) en de wereld, gelegen op de flanken van het Nilgiri gebergte (Nilgiri betekent letterlijk blauwe berg in het Sanskriet).

Voor ons geïmporteerd door Fleur de Café uit Deventer. Nilgiri thee geniet wereldwijde bekendheid voor zijn aromatische thee en rijke smaak. Korakundah thee-estate produceert briljante biologisch thee-soorten, zowel zwarte, groene, als witte thee. Wij gebruiken zwarte en groene, in een zelf samengestelde blend.

De thee van de Korakundah Thea Estate is biologische thee van de hoogste kwaliteit, en gelukkig geproduceerd met vee aandacht voor conservatie van het regenwoud en voor de scholing van de kinderen van de theeplukkers.

Om aan organische mest te komen heeft Korakundah zijn eigen voorzieningen getroffen. Een boerderij met 180 koeien zorgen voor mest, waar geen chemische troep in zit. De theefabriek van Korakundah beschikt over de Ethical Tea partnerschip en biologische certificaten.

De thee-estate bevindt zich op een van de mooiste plekken in India, omgeven door regenwouden van het national park Nilgiri Biosphere Reserve. The Nilgiris is het grootste thee producerend district in het zuiden van India.

U begrijpt; dit prachtige natuurreservaat en de schitterende theeplantages van Korakundah staan hoog op onze verlanglijst om te mogen bezoeken.