Bobs Kombucha is 2000 jaar geschiedenis in een flesje

Het is hartje zomer en ik zit buiten in de tuin als de telefoon gaat. Het is een journalist van de Stentor.

2000 jaar geschiedenis in een flesje!
2000 jaar geschiedenis in een flesje!

Zijn vriendin heeft Bobs Kombucha gedronken bij het Deventer Stadstrand. En ze ontdekte dat de brouwerij van dit drankje op een steenworp afstand van het strandpaviljoen te vinden is.

“Kan ik ook nu langs komen?” De verslaggever had er zin in. Geen komkommernieuws, maar kombucha-nieuws. Met fotograaf Ronald Hissink van de krant, stond hij even later voor de deur. Gijs en ik gaven een rondleiding, vertelde over kombucha en uiteraard proefden ze ons drankje. Voor het eerst.

De volgende dag hoorde we via via dat Bobs Kombucha in de Stentor stond. ‘Zwammen-thee komt in trek’. Prima kop. En ook het artikel was geslaagd. We waren verguld. De volgende dag werden we helemaal verrukt: Algemeen Dagblad had ons artikel eveneens op haar pagina’s afgedrukt. Zou hierbij een rol gespeeld hebben dat ik zelf 8 jaar verslaggever bij het AD was? For old time sake…

We zijn dus erg blij met het verhaal en ook dat ze onze kortgeleden bedachte slogan “Bobs Kombucha is 2000 jaar geschiedenis in een flesje” hebben afgedrukt.