Biologische thee is goede kwaliteit thee zonder dat je resten bestrijdingsmiddelen binnen krijgt

Je leest dat Bobs Kombucha is gemaakt 100% biologische thee is. Maar wat betekent dat? Biologische thee is goede kwaliteit thee zonder dat je resten van bestrijdingsmiddelen binnen krijgt.

Biologisch thee met dank aan koeien

Biologisch thee maak je van theeplanten die groeien zonder chemische kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. In plaats hiervan gebruiken ze natuurlijke mest, koemest in ons geval. Op de Kurkundah Estate graast een kudde koeien met als exclusieve doel om de koemest te gebruiken voor het bemesten van de theeplantage.

Koe tussen de theeplanten op Kurakundah Tea Estate. Biologische thee is goede kwaliteit thee zonder dat je resten van bestrijdingsmiddelen binnen krijgt.
Koe tussen de theeplanten op Kurakundah Tea Estate

Groeit langzamer, kleinere blaadjes

Het mogen duidelijk zijn dat niet biologisch thee veel harder groeit dan biologisch thee: denk even aan de komkommers en courgetten van biologische teelt – als het goed is zijn die een stukje kleiner dan de gangbare producten. Geldt dus ook voor thee.

Geen bestrijdingsmiddelen

Het verbouwen van biologische thee levert minder theebladeren op per plant en het proces van verbouwen duurt langer. Trage groei is dus goed voor de smaak, maar niet voor het volume. Biologisch thee is goede kwaliteit thee zonder dat je resten van bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. En dat weten we zeker want de certificering op de theeplantages is streng.

Lichtere kleur, mildere smaak

Wanneer je biologische thee in huis haalt, kan je dat herkennen aan het EU logo (groen blaadje). Er is ook een geur-, kleur– en smaakverschil; biologische thee; niet biologische thee ruikt veel sterker dan biologische thee en maakt het theewater een stuk donkerder dan biologische thee. Tenslotte,

Gezonder leven voor theeboeren

Theebladeren plukt en droogt men met de hand. Dus ook voor de theeboeren is het veel beter dat zij niet met pesticiden hoeven te werken. Het behoud van biodiversiteit van planten en dieren in en rondom de plantages en het ontbreken van vervuiling door bestrijdingsmiddelen, maakt het leven voor de theeboeren aangenamer en gezonder. Daar komt bij dat op de theeboeren op Kurakhundah Estate niet alleen biologisch thee maken maar ook een fair deal krijgen voor hun werk.

Fleur de Cafe uit Deventer

Al met al ben ik blij met de 100% biologische Kurakundah Thee uit India. Biologische thee is goede kwaliteit thee zonder dat je resten van bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. En extra prettig is het feit dat Fleur de Cafe in Deventer zowel groene als zwarte Kurakundah thee importeert. Daarmee kan ik mixen en mooie blend maken die wat mij betreft de lekkerste kombucha oplevert!